kolmapäev, 10. august 2016

Toorjuustu - kookoshelbetort

Heiiii! See on meie blogi neljas postitus ning selleks on üks imeline tort, mis pärineb jällegi raamatust (Nadja koogid, 2011). Tort koosneb mitmest kihist ja loodame, et retsept pole väga raske!

TOORJUUSTU - KOOKOSHELBETORT

Põhi:
120 g kookosehelbeid
60 g mandlilaaste
70 g võid

Täidis:
600 g toorjuustu
100 g suhkrut
400 g kohupiima
6 muna
3 spl jahu

Kate:
4 munavalget
170 g suhkrut (meie arust ei pea nii palju panema)
0,5 tl vanillsuhkrut
1 spl kookoshelbeid

Valmistamine:
Sega kõik tordipõhja koostisained kokku ja kalla küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga vormi. Sega täidiseained ja lisa järgmise kihina. Küpseta 180 kraadi juures 40 minutit. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkrud. Vahusta veel natuke, kuni beseesegu hakkab õrnalt läikima. Võta valmis kook ahjust välja. Tõsta beseesegu lusikaga kõige peale. Puista üle kookoshelvestega. Pane uuesti ahju 150 kraadi juurde 10 minutiks, kuni kook muutub pealt kuldpruuniks. Jahuta ja serveeri.

Toredat küpsetamist!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar