Esimeseks postituseks on siis üks võrratu koogiretsept, mille me näppasime Väikese marjakoogiraamatust (autorid Tiina Lebane ja Pille Enden, 2016) ja mida me veidi muutsime. Vaarikate asemel kasutasime kirsse.
PRANTSUSE KIRSIKOOK
Vaja läheb:
2 muna
2 dl suhkrut
2 dl nisujahu
0,75 tl küpsetuspulbrit
300 g kivideta kirsse
100 g külma võid
Valmistamine:
Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 24 cm lahtikäiv koogivorm võiga (soovitame kasutada ka küpsetuspaberit). Vahusta munad suhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ja siis õrnalt munavahu hulka. Tõsta tainas vormi ning jaota kirsid ühtlaselt koogile. Kata kook õhukeste võiviiludega. Küpseta kooki 30-35 minutit. Lase jahtuda ja serveeri vanillijäätise või vahukoorega. Võib ka lihtsalt tuhksuhkrut peale raputada.
Mõnusat maiustamist!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar