pühapäev, 28. august 2016

Mure õunakaerapirukas

Heiiia! Käes on õunaaeg ja õunu on nii palju, et miks mitte teha nendest midagi mõnusat! Siin siis ongi üks õunapiruka retsept (100 kooki 3, Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Endel), mis viib "keele alla". Pirukat jätkub 10 inimesele. Loodame, et teilgi tuleb maitsev õunahooaeg!

MURE ÕUNAKAERAPIRUKAS

PÕHI:
100 g võid
0,5 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu

TÄIDIS:
4-5 keskmise suurusega haput õuna
1,5 dl fariinsuhkrut
75 g + 1 sl võid
2 muna
1 dl kaerahelbeid
o,5 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit

SERVEERIMISEKS:
vanillikastet või -jäätist.

Valmistamine:
Põhja valmistamiseks sega toasoe või, suhkur ja jahu ühtlaseks taignaks. Suru 26 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Sulata pannil 1 sl võid. Koori õunad, puhasta südamikest ja lõika sektoriteks. Sega õunatükid sulavõiga, lisa 0,5 dl fariinsuhkrut ja kuumuta 5 min. Vala segu taignale. Vahusta täidise jaoks 75 g toasooja võid koos 1 dl fariinsuhkruga. Lisa munad, kaerahelbed ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Tõsta täidis õunte peale. Küpseta 175kraadises ahjus 45 min. Lase koogil jahtuda. Serveeri pisut jahtunult koos külma vanillikastme või -jäätisega.
Head maiustamist!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar